Impressie

Terug naar yogalessen

Impressie van een yogales

De yogales begint altijd met een moment van stilte. Aankomen bij jezelf, loslaten wat geweest is, we beginnen met bijvoorbeeld de berghouding. Een actieve houding die we staand opbouwen. Een bewustwording van: hoe voelt het staan, hoe voelt je lichaam? Hoe is het met je ademhaling? Adem je diep of juist oppervlakkig, snel of rustig? Aandacht bij jezelf brengen en prikkels van buiten af loslaten.

Vervolgens gaan we verder met staande los-maak en warming-up oefeningen. Bijvoorbeeld een zonnegroet. Met deze houdingen maken we het lichaam los en warm en bereiden we het lichaam voor op de verschillende yogahoudingen –asana’s- die we staand, zittend en liggend met de buik-rugligging zullen uitvoeren.

Tijdens iedere les wordt tussendoor een meditatie-, concentratieoefening en/of een ademhalingsoefening –pranayama- gedaan. De les wordt altijd afgesloten met een liggende eindontspanning.

De les is voor iedereen te volgen, ieder op zijn eigen niveau. Wat ik belangrijk vind is om tijdens de les goed je eigen grens te bewaken en deze te accepteren. Ieder lichaam is anders met zijn eigen mogelijkheden en evt. beperkingen.

Ik nodig je graag uit om de yogales te ervaren!