Yoga Nidra bij Yogalexandra in Weert

Op dit moment volg ik de cursus Yoga Nidra. Deze les komt binnenkort, bij voldoende deelname, 1 x per maand op het lesrooster, als een blok van 1,5 uur.
Verder zal ik, daar waar het een meerwaarde heeft, enkele principes en uitgangspunten van deze vorm van yoga integreren in mijn bestaande lessen.

Wat is Yoga Nidra?

Vertaald betekent ‘Yoga Nidra’ letterlijk ‘yogaslaap’. Toch heeft het weinig tot niets te maken met het slapen zoals wij dat over het algemeen kennen. Bij Yoga Nidra lig je op je rug op de yoga mat. Je bewustzijn is tussen waken en slapen; een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je hele diepe slaap. Eén sessie van 1,5 uur staat ongeveer gelijk aan 4 uur diepe slaap. Dat maakt dat je na een Yoga Nidra sessie vaak een verfrist en uitgerust gevoel ervaart.

Yoga Nidra heeft naast een diepe ontspanning, ook tot doel om je onderbewustzijn te ontdoen van diepgewortelde stress, en zo uiteindelijk te komen tot een geconcentreerde, ontspannen, naar binnen gerichte aandacht (Samadhi).

Maar voordat je bij dit uiteindelijk doel beland, heeft Yoga Nidra al een heleboel andere voordelen voor je. Zo zul je misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je meer rust ervaart, je concentratie, creativiteit en energie toeneemt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Tot slot helpt deze vorm van yoga tegen burn-out, depressie, angsten, een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Hierbij een link naar een recent artikel in Happinez.

Houdt de website in de gaten om je binnenkort op te geven voor deze sessies.

Namasté, Alexandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.