Yin yoga Weert

Wat is Yin Yoga? Yin yoga Weert yogalexandra

Yin yoga is een combinatie van de traditionele Hatha yoga (de houdingen) en verschillende disciplines uit de Chinese taoïstische traditie. De Chinese geneeskunde is de basis van de Yin yoga. Yin yoga is een zachte yogastijl. Ons manier van leven is vaak erg Yang georiënteerd, gericht op presteren, vooruitgang, doelgerichtheid. Yang is belangrijk om dingen te bereiken, maar bij te veel Yang en te weinig Yin raken we uit balans. Om in balans te blijven hebben we Yin en Yang nodig.

Bij Yin yoga blijf je een paar minuten in een bepaalde houding. Doordat je relatief langer in een houding blijft bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan zoals bindweefsel. (fascie). Je ontwikkelt in de diepe lagen van je lichaam flexibiliteit, waardoor de flow van Chi wordt bevorderd. In de Yin les ben je bewust van het nu. Je leert tijd te nemen voor je lichaam, gevoel en adem.

Een Yin les is ook goed in combinatie met een Yang les zoals fitness ,fietsen of hardlopen. Yin vraagt om een open hart en open mind. Er is geen oordeel.

Enkele effecten van Yin:

  • Bindweefsel wordt soepeler
  • Vermindert spanning stimuleert de meridianen, waardoor de energie beter gaat stromen.
  • Kan acupunctuur behandeling ondersteunen.
  • Je wordt bewust van het hier en nu.

Yin is een zachte, voedende, verbindende kracht! Het is de tegenhanger van ons hectische leven.

Yoga lessen in Weert
De lente is begonnen …